Jak na chutné Velikonoční menu?
Připravte pro rodinu a přátelé několikachodové menu a pochutnejte si na těch nejvybranějších lahůdkách.
Vajíčková pomazánka a křupavá bagetka
Připravte jednohubky s vajíčkovou pomazánkou, které budou k dispozici jako odpolední svačinka.
Budete potřebovat:
- 4 uvařená vejce
- 1 jarní cibulku
- 200g lučiny
- 4 lžíce majonézy
- 1 lžička hořčice
- sůl a pepř
- čerstvá bagetka
Postup: uvařená vejce na krájejte na malé kousky a dejte do mísy. Přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku, lučinu, majonézu a hořčici. Důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Hotovou vajíčkovou pomazánku namažte na plátky čerstvé bagetky a ozdobte nasekanou pažitkou nebo ředkvičkami.
Polévka s bylinkami
Jak se říká, polévka je grunt. Dokáže zahřát i zasytit. Zároveň otevírá každé menu a strávníky připraví na další chod. Polévka by měla obsahovat něco zeleného (jarní zeleninu nebo čerstvé bylinky). Vylepšit ji můžete také domácími nudlemi.
Mladé maso jako tradice
Co by na velikonočním stole nemělo chybět? Je to mladé maso. Upéct můžete například jehněčí s bramborovými noky a špenátem, králíka s česnekovou omáčkou nebo vepřovou pečeni na bylinkách.
Nádivka nesmí chybět
Další pokrm, který nesmí chybět na velikonočním stole je nádivka. Jako náplň do ní zapečte uzené a mladé kopřivy (můžete nahradit špenátem nebo medvědím česnekem).
Dezert ke kávě
Je to jasné, mazanec nebo beránek. Sladká velikonoční tečka musí být.
Tip: vyzkoušet můžete i jidáše plněné rozinkami, posypané plátky mandlí a přelité medovou polevou.
Toto je v kostce tradiční Velikonoční menu, které ale můžete dle libosti a chuti ozvláštnit. Nebojte se experimentovat a beránka upečte třeba tvarohového nebo mrkvového. Polévka může být špenátová, ale i bramboračka. A nádivku můžete upéct v podobě malých roztomilých muffinů.
Přivítejte Jaro hravě, stylově a vesele. Přejeme vám dobrou chuť!